Τα ιστολόγια σε σχέση με τα παραδοσιακά μέσα

 Ο ερχομός της ψηφιακής τεχνολογίας και του διαδικτύου έδωσε στους πολίτες την δυνατότητα να εκφράσουν δημόσιο λόγο και να απαντήσουν δραστικά στην μειωμένη αξιοπιστία των παραδοσιακών μέσων. Εκτοπίζουν όμως τα ιστολόγια τα παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας;

Περιμένω τα σχόλια σας!!!

5 σχόλια:

  1. Ακόμα και αν εκτοπίζουν σε κάποιες περιπτώσεις τα παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας, αυτό δεν αποτελεί αρνητικό στοιχείο μιας και αρκετές φορές στοιχεία που αποκρύπτοναι από τα παραδοσιακά μμε στα plogs εκφράζονται χωρίς δισταγμό. Ακόμα, στο διαδίκτυο μπορεί να βρει κανείς μεγάλη ποικιλία απόψεων και πολυφωνία. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας απασχολεί αν εκτοπίζονται τα παραδοσιακά μμε από τη στιγμή που με τον τρόπο αυτό προάγεται η δημοκρατία και η ανάδειξη της πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ιστολόγια είναι ένας τρόπος αυτοέκφρασης για την κοινωνία, την καθημερινότητα, τη φιλια, την αγάπη, την ενημέρωση και γενικότερα την κριτική. Έχεις τη δυνατότητα να γράψεις ό,τι θέλεις χωρίς περιορισμούς - πράγμα πολυ κακό ορισμένες φορές - χωρίς να είσαι δημοσιογράφος και χωρίς να σου επιβάλλουν οι εκάστοτε διευθυντές εφημερίδων ή τηλεοράσεων τις απόψεις τους.
    Από τη στιγμή που είναι ελάχιστο το ποσοστό των ατόμων που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, επόμενο είναι και λογικό ότι δεν θα μπορέσει η κυβερνοχώρα να να εκτοπίσει το παραδοσιακο μέσο, όπως είναι η τηλεόραση και οι εφημερίδες. Ωστόσο, από την άλλη επηρεάζει ένα κοινό που συνήθως είναι αμόρφωτο κι αγράμματο κι έχει αρνητικά αποτελέσματα στην κοινωνία.
    Στα επόμενα, ενδεχομένως 30 χρόνια οι καταστάσεις αλλάξουν, γιατί η γεννιά θα έχει αλλάξει. Προς το παρόν είναι ενδιαφέρον που παρατηρείται ένα κύμα ενθουσιαμού με πολλά νέα παιδιά τα οποία έχουν τη δική τους ιστοσελίδα και εκφράζουν τις απόψεις τους. Όσο για τα υπόλοιπα ιστολόγια, εκεί επικρατεί ένα μπάχαλο κι αυτό, διότι έχουν δημιουργηθεί από δημοσιογράφους καναλιών ή εφημερίδων.
    Να αναφερθώ, επίσης και στην κακή διαχείριση των ιστοσελίδων που είτε με άμεσους είτε με έμμεσους τρόπους δυσφημίζουν δημόσια πρόσωπα απρόσωπα για χάριν του κέρδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ta istologia se susxetisi me ta paradosiaka mesa den diaferoun kai polu an to kaloskefteis oti i kinitirios dunami einai monaxa i empneeusi..apla makran i megaluteri diafora tous einai ws pros tin dimiourgikotita, diladi sta istologia apla grafeis kai postareis, enw se antithesi ta paradosiaka mesa (se entupo uliko anaferomai kuriws) apaitoun kai kapoio xroniko diastima proetoimasias kai niwtheis tin mageia tis dimourgias san na prospatheis na enwseis kommatia pazl peran toutou gia ta paradosiaka exoun thesmotheithei sugkekrimenoi paragontes kai organismoi opou kai logokrinontai. auta eixa na sou pw latreia mou an exeis alli aporia pare me til!!!se agapaw!!!makiaaaaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάλι πιστεύω ότι σταδιακά η ενημέρωση μέσω διαδικτύου αντικαθιστά τα παραδοσιακά ΜΜΕ κ ιδίως τεις εφημερίδες. Αν και στην Ελλάδα δεν συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Μ.Β.) ήδη πολλές εφημερίδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας μιας κ οι πωλήσεις τους έχουν πέσει κατακόρυφα. Πρόσθεσε και την οικονομική κρίση στην εξίσωση! Οι περισσότερες απαντούν στη μείωση των πωλήσεων με ηλεκτρόνικη έκδοση των εφημερίδων τους. http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=328145&dt=26/04/2010 και http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=311350&dt=24/01/2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή